חיים ויצמן היה מדען ודיפלומט, מנהיגה של התנועה הציונית במשך דור שלם, ונשיאה הראשון של מדינת ישראל. ויצמן נולד בשנת 1874 במוטול אשר ברוסיה הלבנה. הוא למד כימיה בגרמניה ובשנת 1904 קיבל משרה באוניברסיטת מנצ'סטר. בשנת 1906 נשא ויצמן את ורה כאצמן לאישה. לזוג נולדו שני בנים: בנימין (1907) ומיכאל (1916).
ויצמן נחשב אומן המשא ומתן, ומי שהצליח לשכנע את האימפריה הבריטית להעניק את הצהרת בלפור מעט לפני כיבוש הבריטים את ארץ ישראל, בנובמבר 1917. מסמך זה, שבו "ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה את הקמתו של בית לאומי לעם היהודי בפלשתינה", היווה נקודת מפנה בהיסטוריה של העם היהודי והפך באופן מיידי את ויצמן לדמות המזוהה ביותר עם התנועה הציונית. ויצמן הגיע לפריצת דרך משמעותית בכימיה האורגנית, ויש המחברים את הישגיו המדעיים לאלה המדיניים.
הוא ייסד מוסדות מובילים בתחום ההשכלה הגבוהה והמחקר בישראל (האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון זיו ברחובות, כיום מכון ויצמן למדע), מתוך תפיסה הרואה בציונות הגשמה של עצמאות פוליטית ורוחנית. הוא ראה במדע פעילות נשגבת בפני עצמה, אך גם בעלת פוטנציאל כלכלי לייסודה של כלכלה מודרנית. הוא שאף לכינון יחסי ידידות בין הציונים לבין הלאומיות הערבית, ומשום כך פגש באמיר פייסל בשנת 1918.
במהלך מלחמת העולם השנייה גייס את העורף היהודי בארץ ישראל לטובת המאמץ המלחמתי של בריטניה נגד גרמניה ולחם להקמתה של הבריגדה היהודית. הוא פעל לייסודם של מוסדות השלטון הדמוקרטיים בתנועה הציונית ולשילובה של מדינת ישראל בקהילה הבינלאומית.
עם הכרזת העצמאות של מדינת ישראל, מונה ויצמן לנשיאה של מועצת המדינה הזמנית. בפברואר 1949, לאחר כינוסה של הכנסת הראשונה, נבחר לנשיא הראשון של מדינת ישראל. הוא כיהן בתפקיד זה, שאליו נבחר בשנית בשנת 1951, עד מותו, בנובמבר 1952.
קרא עודסגירה